הסתיימה המכירה לאירוע זה
 
 
 

אירוע: ארוחות אורחות, רוטנברג @ אסיף: סוף עונת התפוזים

מקום: קפה אסיף, תל אביב-יפו

מועד: 04/09/2021 שעה: 19:00

סוג אירוע: ישיבה

ארוחות אורחות, רוטנברג @ אסיף: סוף עונת התפוזים

קפה אסיף, תל אביב-יפו 04/09/2021 בשעה 19:00

סוג אירוע

ישיבה

מחיר בקופות

330 ₪

מחיר באתר החל מ-

330 ₪

 
 

ארוחות אורחות, רוטנברג @ אסיף: סוף עונת התפוזים

הילה ויזהר סהר ממסעדת רוטנברג מגיעים להתארח באסיף. לאחר ששימרו פירות הדר במשך כל החורף, בנו השניים תפריט מיוחד עם מנות אהובות מהמסעדה בהשראת התערוכה ״מטבח משלה״.  

מסעדת רוטנברג הפועלת בעמק המעיינות מהווה בשנים האחרונות אבן שואבת עבור שוחרי תרבות אוכל מכל קצוות הארץ. במסעדה הקטנה שלהם, מביעים הילה רונן סהר ויזהר סהר את תשוקתם הכנה לחומרי גלם איכותיים, לטכניקות שימור עתיקות ולחקלאות המסורתית, תוך שמירה על כלכלה מקומית ושימוש בחומרי גלם העשויים בידיהם של יצרנים מהאזור.

ארוחת הערב של רוטנברג באסיף תפתח עם קוקטייל פתיחה ומתאבנים וסיור קצר בחוות הגג האורגנית. כשהשמש תשקע נתכנס בקפה אסיף לשיחה עם הילה ויזהר, שיספרו על הקמת המסעדה והקשר שלה לתרבות האוכל בישראל, על שחזור מתכונים עתיקים ועל תהליכי העבודה שלהם.

מהלך הערב:
19:00 קוקטייל פתיחה ומתאבנים
19:30 שיח עם הילה ויזהר
20:00 הגשת ארוחת הערב, הכוללת 5 מנות ויין בהתאמה

 

ביוגרפיה שפים: יזהר סהר, שף מסעדת רוטנברג, חזר לנוף ילדותו לאחר שיטוטים בעולם, אשר במהלכם נחשף לתחום הקולינריה והחל לבשל. קשה לתת קרדיט לילדות בקיבוץ אפיקים בפיתוח הידע הקולינרי הבסיסי של יזהר, אבל בהחלט ניתן להודות למורים הנהדרים לטבע ולמנהלים בענפי גידולי השדה והחקלאות, שפיתחו את סקרנותו והקנו לו כלים בסיסיים להבנת תהליכי חקר קולינרי, שבאים לידי ביטוי ברוטנברג גם היום. הילה רונן סהר, זוגתו של יזהר, גדלה בקיבוץ צרעה ומגיל מאוד צעיר הסתובבה בכרמים תחת השגחתו של רוני ג'יימס, מחלוצי הייננים בישראל. בתום לימודיה בחוג ללימודי מזרח-תיכון ומדעי המדינה באוניברסיטה העברית, כשהאובססיה להיסטוריה מלווה אותה, חזרה הילה לתחום היין כמנהלת המקצועית של חברת שקד ודרך היין. יזהר נכנס למסעדת רוטנברג בשנת 2012 עם המעבר לקיבוץ והילה הצטרפה בהמשך.

תפריט:
התפריט כולל הפתעות מתוך קולקציית ההדרים המשומרים שביקשנו מרוטנברג להכין לכבוד התערוכה, בהשראת חיבתה העזה של נחמה ריבלין ז״ל לפירות הדר.

* קוקטייל וורמוט שאטו גולן, סודה, קוויאר תפוזים
* קרקר מחמצת, גילוף שורש פטרוזיליה, פילה פומלה
* אבטיח, פינגר ליים, מלח ים
* לחם, מטבלים: חומץ בן יין חושחש, קלמנטינה מותססת, יערת דבש, ליים וכוסברה
* מרק מלפפון, אי צף מי זאהר, אבקת פיסטוק
* שרקוטרי דג ים, דלעת כבושה, דייקון מותסס, קוביות שורש סלרי מותסס, ממרח לימון שרוף
* סלט עגבניות ומנגו, בזיליקום לימוני, ויניגרט ליים וצ'ילי
* דג ים צלוי, פולנטה מטוגנת, קרם לימון כבוש
* רולדה טלה וזסטים של תפוז, תבשיל מנגולד, שקדים וקומקוואט
* עוגת סלרי בחושה, מקרון אבקת ליים, מוס יוגורט עיזים, קוניאק, שקדים קלויים בסוכר, קליפות אשכוליות
* יינות: בלאן דה נואר פלטר; כרם שבו, שנינצ'יק 2020; ספרה פירסט פייג';  סוסון ים ווילד שנין בלאן 2019; פילוקליה אדום

לשאלות בנושאים טכניים

רכישה,כירטוס ותקלות באתר

GoShow LTD

טלפון:

*6119

 

פקס:

03-6440730

 

ליצירת קשר:

 
 
 
 

נגישות

 
הגדרות נגישות לא הוגדרו לאירוע הזה.
 
 

אירועים נוספים של אסיף - מרכז לתרבות אוכל בישראל

 

תגובות

 
 
נגישות

פרטי ההתקשרות עם ממונה הנגישות של האתר:
טלפון: *6119
צ׳אט באתר
דוא״ל: [email protected]
ימים א׳-ה׳ בין השעות 10:00-16:00
יום ו׳ בין השעות 10:00-13:00