הסתיימה המכירה לאירוע זה
 
 
 

אירוע: דורותיים | אפריטיף תוניסאי

מקום: הקומה ה-4, אסיף, תל אביב-יפו

מועד: 12/08/2021 שעה: 18:30

סוג אירוע: ישיבה לא מסומנים

דורותיים | אפריטיף תוניסאי

הקומה ה-4, אסיף, תל אביב-יפו 12/08/2021 בשעה 18:30

סוג אירוע

ישיבה לא מסומנים

מחיר בקופות

90 ₪

מחיר באתר החל מ-

90 ₪

לרשימת המתנה
 
 

דורותיים | אפריטיף תוניסאי

אפריטיף תוניסאי עם מתן שופן ואימו בריג'יט

״דורותיים״ היא סדרה של אירועים, במסגרתה דורות שונים מאותה משפחה מבשלים יחד מטבח מסורתי.

 

ארגון Jewish Food Society ואסיף מציגים: דורותיים, סדרת אירועים בה נארח דורות מאותה משפחה אשר יבשלו יחד מטבח מסורתי. הצטרפו אלינו להדגמה חיה של מתכונים משפחתיים, טעימות ושתייה. 

במהלך הסדנאות, נשוחח עם נְצִיגוּת המשפחה ונשמע על המסורות המשפחתיות, ההבדלים והדמיון בין הדורות. השיח ייחתם בהדגמה של מנות מסורתיות מהרפרטואר המשפחתי ובארוחה קלילה שתוגש לצד משקה תואם.

 

מתן שופן ואמו בריג'יט יפתחו את סדרת האירועים עם אפריטיף תוניסאי. הערב ייפתח עם קוקטייל על בסיס בוכא (תזקיק תאנים תוניסאי-יהודי) ובהמשך השניים יספרו לנו על השולחן המשפחתי, ידגימו כיצד להכין בריק במילוי תפוחי אדמה, יגישו בנוסף פריקסה מסורתי עם אריסה, לימון כבוש וצ׳ירשי; ויקנחו עם סיגרים מתוקים במילוי שקדים לצד תה עשבים מהחווה וצנוברים. יין של יקב מטר מבית פלטר יוגש חופשי לאורך כל הערב.

 

המתכונים יתבססו על הספר הנדיר שתרמה גברת שופן לספרייה שלנו (ושהומלץ על-ידי קלאודיה רודן)  Recettes Classiques de Cuisine Tunisienne / Edmond Zeitoun

 

תפריט

פריקסה ממולא בכל טוב אריסה, לימון כבוש, טירשי ועוד.

בריק במילוי תפוחי אדמה

סיגרים מתוקים במילוי שקדים

קוקטייל בוחא תזקיק תאנים תוניסאי

 

בריגי'ט שופן: ילידת 1958. היגרה עם משפחתה מתוניס הבירה, עיר הולדתה, לפרברי פריז בגיל 10 וחיה שם עד שעלתה לישראל בגיל 28 יחד עם בעלה. מאז היא גרה באילת. היא החלה לבשל עם נישואיה בגיל 24, וספר הבישול הראשון שרכשה היה Recettes Classiques de Cuisine Tunisienne מאת אדמונד זייתון (אותו תרמה לספריית אסיף). מאז היא נחשפה למטבחים רבים ופיתחה חיבה רבה לאפייה, אך היא עדיין מקפידה לבשל קלאסיקות מסורתיות מהמטבח התוניסאי היהודי, במיוחד בימי שישי וערבי חג.

 

מתן שופן: מתן שופן, מומחה לתוכן קולינרי ועיתונאי, נולד וגדל באילת למשפחה תוניסאית, והיום הוא מתגורר בגבעתיים. בעבר שימש כעורך משנה במגזין "השולחן" וכתב בקביעות למוסף גלריה שישי של הארץ. הוא בוגר אוניברסיטת תל אביב ובית הספר למקצועות הקולינריה דנון. תוכלו למצוא את המתכונים, צילומי האוכל והכתיבה שלו גם באתר האינטרנט שלו ובאינסטגרם.

לשאלות בנושאים טכניים

רכישה,כירטוס ותקלות באתר

GoShow LTD

טלפון:

*6119

 

פקס:

03-6440730

 

ליצירת קשר:

 
 
 
 

נגישות

 
הגדרות נגישות לא הוגדרו לאירוע הזה.
 
 

אירועים נוספים של אסיף - מרכז לתרבות אוכל בישראל

 

תגובות

 
 
נגישות

פרטי ההתקשרות עם ממונה הנגישות של האתר:
טלפון: *6119
צ׳אט באתר
דוא״ל: [email protected]
ימים א׳-ה׳ בין השעות 10:00-16:00
יום ו׳ בין השעות 10:00-13:00