"דודו גבע היה פה " - ישראל בעור ברווז
מסעדת האחים, תל אביב-יפו 01/03/2026 בשעה 20:00
אירוע: "דודו גבע היה פה " - ישראל בעור ברווז
מקום: מסעדת האחים, תל אביב-יפו
מועד: 01/03/2026 בשעה 20:00
סוג אירוע: ישיבה לא מסומנים
בלחיצת כפתור לרכישה הנני מאשר את תנאי התקנון
טל לניר - אוצרת לאמנות רב-תחומית במוזיאון תל אביב לאמנות, דוד פולונסקי - מאייר ("ואלס עם באשיר", "אגדת חורבן"), מורן שריר - עיתונאי וקריקטוריסט 'הארץ'.
העבודות של דודו גבע הן מן הביטויים המזוהים והנוקבים ביותר של הישראליות כפי שהתעצבה משנות השבעים ואילך — לא כייצוג הרואי או אידיאולוגי, אלא כאצבע המצביעה על אבסורד המשולב עם חיבה עמוקה למקום ולאנשיו. הישראליות שלו נוכחת בשפה ה"דלה", בדימויים, בקצב ובעיקר במצב האירוני שממנו הוא מתבונן במציאות. השפה של גבע נטועה עמוק במרחב המקומי ובעיקר התל אביבי, מה שמתממש בדמויות כגון אהלן וסהלן עם אהבתם לחומוס; יוסף הפקיד של מחלקת המים בעירית תל אביב וכמובן בדמות הברווז – אחת הדמויות האיקוניות והאהובות ביותר בתרבות החזותית הישראלית. כל דמויותיו הן ההתגלמות של האנטי-גיבור אך הברווז מגלם בתוכו גם את הזיקוק המקומי של מי שחי בתוך מערכת לחצים מתמשכת, מגיב באלתור, הומור עצמי, אלימות וחשדנות כלפי כל סמכות אך ממשיך לתפקד – לעיתים בעיניים עצומות – למרות הכל.
הפאנל יעסוק בעבודותיו של גבע בהקשר המקומי – הן בשפת הקומיקס שפיתח והן בכתיבה רוויית ההומור והציניות.
טל לניר, אוצרת לאמנות בינתחומית במוזיאון תל אביב .תרצה על השפה האמנותית של גבע, על ההשפעות שלו מאמנים ויוצרי קומיקס אחרים וכיצד הוא השתלב עם האמנות התל אביבית של התקופה.
דוד פולונסקי, מאייר ויוצר אנימציה. ידבר על כיצד האמנות של גבע היא החוליה המרכזית בהתפתחות התרבות החזותית של ישראל. ועל איך פעם, השאלה "מה הכי ישראלי בעינך"? לא היתה ככ מבאסת והתשובה "דודו גבע" היתה טבעית.
מורן שריר, עיתונאי, זוכה פרס ברווז הזהב לשנת 2025. יתמקד בהרצאתו על האוזן הרגישה של גבע לשפה ה"ישראלית" ולסיבות להצלחת הסאטירה שכתב אצל קהלים רחבים.
פתיחת דלתות 18:00 תחילת אירוע 20:00
הכניסה לאירוע מהכניסה הדרומית לחצר האחים
מחיר הכרטיס כולל משקה ראשון - יין/ בירה לבחירת העסק, בהתאם למלאי
מוזמנים להגיע לפני תחילת האירוע לחצר האחים ולהזמין ארוחת ערב, החצר פתוחה מהשעה 18:00, הזמנות אוכל יתקבלו עד השעה 19:00. ניתן גם להישאר ולהזמין אוכל בסיום האירוע
יש לבחור בסוג כרטיס: כרטיס לאירוע + דרינק ראשון עלינו + שריון מקום ישיבה מוקדם להזמנת אוכל ומסעדת האחים יצרו קשר לפרטים ותאום
הזמנות אחרונות מהבר יתקבלו בשעה 19:50
לא תהיה הגשת מזון ומשקאות במהלך האירוע
אירוע בישיבה בשולחנות משותפים לפי סדר הגעה
מכירה והגשה של משקאות משכרים למי שטרם מלאו לו 18 אסורה
לשאלות בנושאי נגישות יש לפנות לאיילת במייל [email protected]
לשאלות בנוגע לביטולים והחזרים (בהתאם לתנאי אתר המכירה) יש לפנות ל GOSHOW בטלפון 6119*
עד גמר המלאי
ט.ל.ח
אוצר הסדרה: נדב שפיגל
הפקה: דיקלה עינת
עיצוב: הגר ליברמן
* ניתן לבטל כרטיסים עד יומיים לפני מועד המופע בכפוף ל-5% דמי ביטול, לאחר מכן אין ביטולים