הסתיימה המכירה לאירוע זה
 
 
 

אירוע: דורותיים - הדלקת נרות עם ניר מסיקה ואמו יפה

מקום: לילינבלום 28, תל אביב-יפו

מועד: 05/12/2021 שעה: 19:00

סוג אירוע: ישיבה לא מסומנים

דורותיים - הדלקת נרות עם ניר מסיקה ואמו יפה

לילינבלום 28, תל אביב-יפו 05/12/2021 בשעה 19:00

סוג אירוע

ישיבה לא מסומנים

מחיר בקופות

90 ₪

מחיר באתר החל מ-

90 ₪

לרשימת המתנה
 
 

דורותיים - הדלקת נרות עם ניר מסיקה ואמו יפה

ארגון Jewish Food Society ואסיף מציגים: דורותיים, סדרת אירועים בה נארח דורות מאותה משפחה אשר יבשלו יחד מטבח מסורתי. הצטרפו אלינו להדגמה חיה של מתכונים משפחתיים, טעימות ושתייה.

במהלך הסדנאות, נשוחח עם נְצִיגוּת המשפחה ונשמע על המסורות המשפחתיות, ההבדלים והדמיון בין הדורות. השיח ייחתם בהדגמה של מנות מסורתיות מהרפרטואר המשפחתי ובארוחה קלילה שתוגש לצד משקה תואם.

 

ניר מסיקה ואמו יפה מתארחים באסיף לערב הדלקת נרות חנוכה בנוסח משפחת מסיקה. המטבח בבית ילדותו של ניר מסיקה חרג מגבולות ארבעת קירותיו – הבתים של סבו וסבתו שכנו שבע דקות הליכה בכיוון אחד וחמש דקות נסיעה בכיוון האחר. "שתי המשפחות חיו במטבח", אומר מסיקה, כיום השף והבעלים של מסעדת תמנע בתל-אביב.

בחנוכה בעבעו סירים של שמן במטבחים של שתי הסבתות. סבתו המרוקאית מזל טיגנה ספינג', ולא רחוק משם, סבתו המצרית רובי השליכה כדורים קטנים של בצק לשמן החם להכנת זלבייה. אלה צופו בסירופ דבש והוגשו אחרי הדלקת החנוכייה.

״דורותיים עם משפחת מסיקה״ ייפתח עם קוקטייל מבוסס ערק ונשנוש קליל, שילוו שיחה בין ניר ואמו, ובה יספרו השניים על השולחן המשפחתי, על קווי הדמיון ועל ההבדלים בין הדורות, ובין המקורות השונים של כל מאכל. לאחר השיח, נדליק יחדיו נר שביעי של חנוכה, ונסיים במנות - מסורתיות ומחדשות - משולחן החנוכה של משפחת מסיקה.

ניר מסיקה: בוגר בישולים, בית הספר הגבוה לקולינריה, ועבד במסעדות שונות בארץ ובחו"ל - ביניהן כתית ומזללה של השף מאיר אדוני. בשנת 2012 עבר לניו יורק ופתח את המסעדה Zizi Limona שם הגיש מטבח ים תיכוני מודרני. שלוש שנים לאחר מכן, פתח את מסעדת תמנע שהציעה תפריט המושפע מהמטבחים הים תיכוני, הצפון אפריקאי והמזרח תיכוני. כבר באותה שנה נבחרה המסעדה לטובה ביותר בארה"ב על ידי קוראי USA Today. ב-2019 המסעדה נסגרה, וניר שב ארצה עם משפחתו. לפני כשנה פתח את תמנע מחדש - והפעם בתל אביב.

יפה מסיקה: ילידת 1955, קזבלנקה. עלתה ארצה בגיל 7 עם משפחתה שהשתקעה בעפולה. כעבור שלוש שנים עברו לקרית ביאליק, בעקבות עבודתו של אביה כקונדיטור. אימה של יפה לימדה אותה את רזי הבישול המרוקאי ומאביה למדה את הדיוק, הסדר והנקיון המאפיינים את עבודת הקונדיטוריה. עם נישואיה בגיל 21, למדה לבשל גם מטעמים מהמטבח המצרי אותם למדה ממשפחתו של בן זוגה. יפה מספרת כי ארוחות החג והשבת שהיא מארחת בביתה משמרות את מאכלי החג המרוקאים וכן את הנדיבות שירשה מהוריה.

 

תפריט

נשנוש פתיחה מוחמץ

ספינג׳ של אמא יפה עם קרם פטסייר מי ורדים של ניר

זלבייה של סבתא רובי

בישבש סלט שומר, ירוקים ולאבנה

זעלוק ירקות קלויים ואבן יוגורט על ברוסקטה



Candle Lighting with Chef Nir Mesika and his Mother Yafa

The Jewish Food Society and Asif present: Generations, a series of events hosting multi-generational culinary families to cook together dishes from their traditional kitchen. Join us for a live demonstration of family recipes, tasting and drinks.

We will begin with a conversation, in which family members will introduce us to their culinary traditions and comment on inter-generational similarities and differences. A demonstration of traditional dishes from the family's repertoire will follow, and the evening will be concluded with a light meal with a matching drink.

Nir Mesika and his mother Yafa will be our guests at Asif for a Hanukkah candle lighting in the Mesika family's style. The kitchen of Nir Mesika's childhood was not limited to its four walls – the houses of his grandparents were seven-minute walking away in one direction, and five-minute drive in the other. "Both families lived in the kitchen," says Mesika, currently chef and owner of the Timna restaurant in Tel Aviv.

On Hanukkah, oil-filled pots simmered on the stoves of both grandmothers. His Moroccan grandmother Mazal fried Moroccan doughnuts called sfenj, while his Egyptian grandmother Rubi threw small balls of dough into the hot oil to make zalabia, which she dipped in honey and served after the menorah lighting. Generations with the Mesika Family will open with an arak-based cocktail and a light snack, while Nir and his mother discuss their family culinary tradition, cross-generational similarities and differences, and the origins and history of each dish. Later we will light the seventh candle of Hannukah, and will end with traditional and innovative delicacies from the Mesika Hannukah table.

Menu

A pickled appetizer

Mama Yaffa's sfenj with Nir's rose water crème pâtissière

Grandma Rubi's zalabia

Bishbash A fennel, herbs and labaneh salad

Zalouk Bruschetta topped with roasted vegetables and yogurt hard cheese



Nir Mesika

Chef


A graduate of Bishulim Culinary School, Nir Mesika has worked in numerous restaurants in Israel and abroad, including Catit and Mizlala by Meir Adoni. In 2012 he moved to New York where he first opened a Mediterranean spot called Zizi Limonana, three years later, he debuted  Timna, which brought together influences from the Mediterranean, North Africa, and the Middle East, and was voted the best restaurant in the country by USA Today readers. In 2019, the restaurant closed, and Nir returned to Israel with his family. About a year ago, he reopened Timna — this time, in Tel Aviv.


Yafa Mesika

Moroccan Cook


Yafa Mesika was in born Casablanca in 1955, and made aliya when she was seven years old. Her family first settled in Nazaret, later moving to Kiryat Bialik where her father worked as a pastry chef. Yaffa's mother introduced her to the secrets of Moroccan cooking, while her father taught her the accuracy, order and cleanliness of the patisserie. When she married at 21, she also learned to cook the Egyptian dishes of her husband's family. Yaffa says the Shabbat and holiday meals at her home preserve the festive dishes of the Moroccan cuisine, as well as the generosity she learned from her parents

* ביטול הכרטיסים עד 48 שעות לפני האירוע כרוך בעלות של 5% ממחיר הכרטיס. ביטולים מאוחרים יותר לא יתאפשרו.

* האירוע פועל תחת הנחיות משרד הבריאות בכפוף להוראות התו הירוק. קרי הכניסה תותר למחוסנים, מחלימים ובעלי בדיקה שלילית בהתאם להנחיות התו.


* באירוע יצולמו תמונות וסרטוני וידאו שמשתתפי האירוע עשויים להופיע בהם, ואנו שומרים את הזכות לעשות שימוש בתוצרי התיעוד ברשתות החברתיות ובפרסומים הקשורים לאירוע.

לשאלות בנושאים טכניים

רכישה,כירטוס ותקלות באתר

GoShow LTD

טלפון:

*6119

 

פקס:

03-6440730

 

ליצירת קשר:

 
 
 
 
 

אירועים נוספים של אסיף - מרכז לתרבות אוכל בישראל

 

תגובות

 
 
נגישות