הסתיימה המכירה לאירוע זה
 
 
 

אירוע: טעימות מהספריה - לנא זהר

מקום: הקומה ה-4, אסיף, תל אביב-יפו

מועד: 25/08/2021 שעה: 19:00

סוג אירוע: ישיבה לא מסומנים

טעימות מהספריה - לנא זהר

הקומה ה-4, אסיף, תל אביב-יפו 25/08/2021 בשעה 19:00

סוג אירוע

ישיבה לא מסומנים

מחיר בקופות

90 ₪

מחיר באתר החל מ-

90 ₪

לרשימת המתנה
 
 

טעימות מהספריה - לנא זהר

מומחי הספריה של אסיף מתארחים בקומה ה-4 לערב של שיח וטעימות מהספרים, והפעם - לנא זהר

 

הטחינה היא אחד מחומרי הגלם המזוהים ביותר עם המטבחים האזוריים, וישנן עדויות רבות על גידולי שומשום ובתי-בד לייצור טחינה עוד מימי קדם. לנא זהר, האחראית על הייצוא בחברת הטחינה המשפחתית ״אל-ארז״ שמפעלה ממוקם בנצרת, היא אחת מבין המומחים והמומחיות שלקחו חלק באוצרות הספרייה של אסיף. בערב שיוקדש לספרים עליהם המליצה, נשוחח על הגורמים לתחייתה המחודשת של הטחינה הגולמית בעשורים האחרונים בחברה הישראלית ובזו הגלובלית, ונשמע את הזווית שלה על דרך השומשום ועל ״מונופול הטחינה״. לנא תספר לנו על המטבח של משפחת זהר הנצרתית, על הידע שהולך ונעלם, וביחד נפתח ספרים מרתקים מהמטבח הסורי העתיק ומהמטבח הלבנוני החדש. בתום השיח, נצא יחדיו לצפות בשקיעה ולטעום מנות מתוך הספרים.

 

 

לנא זהר היא האחראית על הייצוא של מוצרי אל-ארז, על פיתוח אסטרטגיות להעלאת המודעות והביקוש בשווקי ייצוא קיימים ובאיתור ופיתוח של שווקי ייצוא חדשים למוצרי החברה. ״טחינה אל-ארז״ היא חברה משפחתית הממוקמת בנצרת, המייצרת ומשווקת מוצרי טחינה וחלווה, העשויים באופן בלעדי משומשום אתיופי. לנא הצטרפה לעסק בשנת 2002 והחלה לעסוק בשיווק בעודה לומדת לתואר ראשון ביחסים בינ״ל באוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת 2014, עם סיום לימודיה לתואר MBA מאוניברסיטת Kellogg Northwestern ואוניברסיטת תל-אביב, היא החלה לעבוד בתפקידה הנוכחי.

 

 

תפריט טעימות:

 

נשנוש נצרתי לתחילת הערב מתוך ספרו של שף ראמזי הלבנוני الشيف رمزي- من تراث لبنان (שף ראמזי - המורשת של לבנון)

 

טעימת טחינה ושיח על דרך השומשום מתוך הספר On The Hummus Route / Ariel Rosenthal, Dan Alexander, and Orly Peli-Bronshtein

 

טאג׳ין לפי מתכון של ג׳וליה זהר שפורסם לאחרונה בספר ״מטבח משלהן - ספר הבישול של נשות האוכל בישראל״ בעריכת יעל כלב ומתוך הספר בלאדי / דוחול ספדי ומיכל וקסמן

 

סאבונייה, קינוח המבוסס על מתכון סורי מהמאה ה-13 שמופיע בספר Scents and Flavors: A Syrian Cookbook / Charles Perry

 

השיח והטעימות ילוו בערק קעואר, מבית המזקקה המשפחתית מנצרת.

לשאלות בנושאים טכניים

רכישה,כירטוס ותקלות באתר

GoShow LTD

טלפון:

*6119

 

פקס:

03-6440730

 

ליצירת קשר:

 
 
 
 

נגישות

 
הגדרות נגישות לא הוגדרו לאירוע הזה.
 
 

אירועים נוספים של אסיף - מרכז לתרבות אוכל בישראל

 

תגובות

 
 
נגישות

פרטי ההתקשרות עם ממונה הנגישות של האתר:
טלפון: *6119
צ׳אט באתר
דוא״ל: [email protected]
ימים א׳-ה׳ בין השעות 10:00-16:00
יום ו׳ בין השעות 10:00-13:00